Raad van 11


Raad van elf

De ”raad van elf” is het trouwe gevolg van de prins en jeugdprins. Zij begeleiden de prinsen – en zijn elkaars steun en toeverlaat – tijdens alle activiteiten gedurende het vasteloavendseizoen. Binnen V.V. De Geete bestaat de raad van elf uit een groep heren die een hart hebben voor de carnaval in de Groenstraat. Samen met prins en jeugdprins trekken zij er gezamenlijk op uit om de groenstraatse gedachtegang uit te stralen naar de buitenwereld. Dit gaat hand in hand samen met veel enthousiasme, humor en natuurlijk heel veel plezier.
Binnen de raad van elf bevinden zich tevens de “president” en “adjudant”. De president (Wesley Coen) is naast de prinsen het uithangbord van de vereniging, hij doet waar nodig het woord namens de raad en prinsen en is de spreekstalmeester tijdens avonden georganiseerd door V.V. De Geete.
De adjudant (Herman Halfwerk) is de persoonlijke assistent van de prinsen. Hij begeleidt de prinsen in aanloop naar het seizoen met het uitzoeken van kleding en steek, het maken van foto’s en alles wat erbij komt kijken om prins te kunnen worden. Tijdens het seizoen zorgt hij ervoor dat het de prinsen aan niks ontbreekt en zij nergens aan hoeven te denken, zelfs niet hoe ze thuis komen. De adjudant bouwt vaak een hele hechte band op met de prinsen, en in tegenstelling tot wat men zou denken van een ‘assistent’, is het dus een verdienstelijke functie die zeer gewaardeerd word.

Wilt u meer weten over de raad van elf? Spreek gerust een van ons aan, wij houden altijd van een babbel.

V.V. De Geete.