Nieuws


vv de Geete proclameert haar nieuwe prins Ceriel I.

Ik ben Ceriel Pelzer, 21 jaar oud.   Ik studeer fiscaal recht en economie op de fontys in Eindhoven.  Mijn hobby’s zijn voetballen en de schutterij.

Voetballen doe ik bij het 2e van Rimburg en tevens ben ik lid van schutterij st. Hubertus Schaesberg. Carnaval vieren is er bij mij met de paplepel ingegoten.  Toen ik  3 maanden oud was ging ik als voor de 1e keer in de optocht van Ubach over Worms mee. Mijn hele familie zijn echte carnavalsvierders. Zo is mijn oom Roel in 2006 prins geweest bij de Geete en is nu al jarenlang elven raadslid. Mijn vader en broer zitten ook bij de elven raad. Mijn zusje Nikita is a jarenlang dansmarieke bij de Geete. Mijn opa en oma hebben ruim 50 jaar meegelopen met de optocht en mijn opa heeft mee-ontworpen aan het podium van de Geete. Ik hoop er samen met de elvenraad en met alle carnavalsvierders in en rondom landgraaf een mooi en gezellig carnavalsseizoen van te maken.

vv de Geete proclameert haar nieuwe prins Joeri I.
Op zaterdagavond 24 november jl maakte de “Geete-familie” uit de Groenstraat zich op om haar nieuwe prins te verwelkomen. In een goed gevuld zalencentrum “ ’t Ströatje” , thuisbasis van de vereniging, verschenen diverse artiesten op de bühne om de aanwezigen te vermaken en toe te werken naar de ontknoping.
Voor het zover was werd er afscheid genomen van prins Reinout l (Brück). Samen met zijn prinses Mieke mag hij terugzien op een zeer geslaagd seizoen.
Tenslotte toverden “de Digra’s” op hun eigen, onnavolgbare wijze, de prins voor het seizoen 2018-2019 te voorschijn uit een Middeleeuws ridderdecor.
Onder luid gejuich en alaaf maakte Joeri ll (Geuskens) zijn opwachting. De nieuwe heerser werd al op jonge leeftijd door zijn ouders, als leden van “Sjpasskapel Herriemonie” meegenomen in het carnavalsgedruis. Joeri is lid van de mei-jongens en dus geen onbekende in de Groenstraat. Naast het lol trappen tijdens de vasteloavend, trapt hij ook nog tegen de bal als middenvelder van het 2e elftal van UOW02.
In de persoon van Joeri Geuskens mogen de Geete weer een prins in hun midden hebben die het carnaval in de Groenstraat op een waardige wijze op de kaart zet!
Zijn motto laat hierover geen twijfel bestaan:
Carnaval viere, dat zit ing Geet in ut blood,
En wen ing Geet geet,
Dan geet ze good!
Alaaf!

Reinout I zwaait de scepter over de Groenstraat.

In zalencentrum “’t Ströatje” , thuisbasis van vv de Geete, werd op zaterdag 25 nov. de

nieuwe prins van de oudste carnavalsvereniging van Landgraaf uitgeroepen.

Nadat er afscheid was genomen van zijn voorganger, Joeri I, mocht Reinout Brück zijn opwachting maken als heerser over het “Geete-riek”.

Tegen de achtergrond van een Grieks landschap (de favoriete vakantiebestemming van de familie) stelden de Digra’s, op hun eigen ludieke wijze, Reinout I voor aan de Groenstraat en aan de talrijk opgekomen carnavalsverenigingen.

Elf jaar geleden werd hij als 12-jarige geproclameerd als jeugdprins! Zijn moeder is en zijn oma en overgroot-oma  waren lid van de Koetsche Grüskes. Het feit dat de Grüskes dit seizoen hun 6 x 11

jarig jubileum vieren zorgt voor een bijzonder regeringsjaar!

Samen met vriendin Mieke, zijn eigen prinses, zal Reinout tijdens menig carnavalsevenement voorop lopen in het feestgedruis om de vasteloavend in de Groenstraat en omgeving op een waardige manier uit te dragen.

Het motto van de nieuwe prins luidt:

Gans Landgraaf maach ut weete,

ich bin dit joar dur Prins van Vasteloavendverein de Geete.

En als Reinout d’r 1e maach ich uch vuur goa dis karnaval,

hei in ozze eege Geetesjtal.

 Oad en jonk, krank of gezonk,

Vier dinke effe nit an iëlend en zurg,

mar zinge, sjpringe en danse os murg.

Want 3 daag langk zint viehr allenuij geliehk,

heij in os Geeteriek.

 Dus pakt uch in d’r erm en sjoenkel mit,

egaal wea neave dich zit,

En roop allenuij vol uuvergaaf;

de Geete……….Alaaf!

 

Dansmarieke Nederlands EN Europees Kampioene!

Ons dansmarieke Nikita (Pelzer) heeft afgelopen zondag 7 mei haar Nederlandse titel met succes geprolongeerd!

En op 13 mei heeft ze haar Europese titel met succes geprolongeerd!

We zijn natuurlijk als vereniging apetrots op haar met dit behaalde succes.

Nikita

 

Statuten en Huishoudelijk Reglement vernieuwd.

Op 11 mei 2012 heeft de ledenvergadering van VV de Geete de gewijzigde Statuten en het Huishoudelijk Reglement met algemene stemmen goedgekeurd.

Op dinsdag 20 november jl. is de akte van de Statuten gepasseerd door notaris T. Gielens van Metis notarissen.

Hiermee zijn de gewijzigde Statuten en het Huishoudelijk Reglement dus van kracht.

Het bestuur van VV de Geete bedankt de leden voor het gestelde vertrouwen. Tevens bedankt het bestuur Metis notarissen voor de gedane sponsoring bij het passeren van de akte.

MetisNotarissen